Langestraat 48 B1, 9620 Zottegem - Fonteinbos 36, 9320 Aalst/Erembodegem

0498 11 64 51 info@krachtpunt.be

Voorkom burn-out (pilootproject Fedris – Gratis therapie)

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) heeft in Brussel de aftrap gegeven van een pilootproject dat zich focust op secundaire preventie van burn-out in de banken- en ziekenhuissector. Er werd een begeleidingstraject uitgewerkt dat moet toelaten om 300 tot 1.000 werknemers die zich in een eerste fase van burn-out bevinden, te behandelen.

Het pilootproject is een initiatief van Fedris, het federaal agentschap voor beroepsrisico’s, en duurt alles samen drie jaar. Na afloop zullen de resultaten worden geëvalueerd. ‘Momenteel mikken we op maximum 1.000 werknemers, maar we hopen dit zo snel mogelijk te kunnen uitbreiden naar nog meer werknemers en andere sectoren’, verklaarde De Block. Voor het project, dat officieel donderdag van start gaat, werd 2,5 miljoen euro uitgetrokken.

Concreet wil Fedris medewerkers die signalen vertonen van een beginnende burn-out, via een begeleidingstraject ondersteunen bij hun herstel. Er zullen sessies worden aangeboden bij een psycholoog, maar ook kinesisten worden ingeschakeld om eventuele lichamelijke klachten, als gevolg van de burn-out, aan te pakken. Het individuele traject duurt maximaal negen maanden en al die tijd wordt de betrokken medewerker ondersteund door een burn-outbegeleider.

Bij ons kan je hiervoor terecht!

Dubbelklik om het aanvraagdocument te downloaden, laat het invullen door je arts of bedrijfsart en stuur het op naar Fedris, bij goedkeuring maak alvast je eerste afspraak bij ons, met vermelding FEDRIS.

Meer informatie over het project FEDRIS kan je vinden op hun website.