Langestraat 48 B1, 9620 Zottegem - Fonteinbos 36, 9320 Aalst/Erembodegem

0498 11 64 51 info@krachtpunt.be

Elien Matthijs

Elien Matthijs

Lichaamsgericht psychotherapeut

Favoriete citaat

“When you dance, you can enjoy the luxury of being you.” Paulo Coelho

Over mij?

Zelf ben ik al heel mijn leven bezig met bewegen. Ik dans, turn en klauter van kleins af aan en ging dan ook kinesitherapie studeren om meer te weten te komen over hoe dat lijf nu precies werkt. Nadien ging ik de link leggen met de psyche in de opleiding dans- en bewegingstherapie.
 
Ook jij bent de hele tijd met (lichaams)beweging bezig; je strekt je uit wanneer je wakker wordt, je geeuwt met je mond wijd open en zingt even later een lied onder de douche, om je daarna zacht of hard of helemaal niet af te drogen. Meer onbewust dan bewust vangt je lichaam alle prikkels op die je gedurende de dag ervaart. En op dezelfde manier stuur jij met jouw lichaam prikkels uit naar de wereld.
 
Het lichaam kan een wondere leraar, een slimme antenne en een krachtige probleemoplosser zijn. Vooral wanneer we het de nodige aandacht geven, zodanig dat we kunnen "luisteren" naar wat het ons wil vertellen.
Nog elke dag sta ik zelf versteld van de mogelijkheden van het lichaam en de integratie van lichaam en geest. Alleen jijzelf kan deze persoonlijke linken leggen. Binnen de lichaamsgerichte therapie kunnen we samen op zoek gaan naar wat jouw lichaam te vertellen heeft, wat het nodig heeft, wat JIJ nodig hebt. 
 
Ik kies hier voor het woord “lichaamsgerichte therapie”, hoewel ook de woorden danstherapie of dans- en bewegingstherapie zouden kunnen gebruikt worden. Vanuit mijn opleiding als kinesitherapeut en als danstherapeut kies ik ervoor om psychotherapeutisch met het lichaam te werken. Wat ons lichaam vertelt in bewegingen en houdingen is meer dan alleen dans; het kruisen van je armen, het vasthouden van een geliefde, stampen op de grond, kunnen allen gebruikt worden in het proces binnen deze therapievorm.
 
Samen met jou ga ik op zoek naar wat er in jouw lichaam leeft en dat doen we op jouw tempo.

Opleiding

- Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie in de Geriatrie (Universiteit Gent, 2015)
- Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij neurologische aandoeningen (Katholieke Universiteit Leuven, 2015)
- Creatieve therapie, richting dans en beweging (Artevelde Hogeschool Gent, bachelorproef indienen tot afstuderen in 2020)

Werkervaring

- Kinesitherapeut in zelfstandige praktijk te Buggenhout (2015-2017)
- Kinesitherapeut in Dagcentrum Eindelijk, projecten NAH (2015-2017)
- Kinesitherapeut in WZC Home Claire te Gent (2018-heden)
- Dans- en beweginstherapeut in PC Dr Guislain te Gent (2019)
- Stagair Dans- en bewegingstherapie in PC Gent-Sleidinge (2019)