Langestraat 48 B1, 9620 Zottegem - Fonteinbos 36, 9320 Aalst/Erembodegem

0498 11 64 51 info@krachtpunt.be

Pauline Glorieus

Pauline Glorieus
Psychologe

Favoriete citaat

“Als het leven je laat struikelen, maak er dan een salto van.”

Over mij?

Ik heb twee grote passies: 

Mijn eerste passie is het helpen en begeleiden van (jong)volwassenen met psychische moeilijkheden. Je kan bij mij terecht voor verslaving, angstklachten, depressieve klachten,… Bij een therapeutische begeleiding heb ik steeds oog voor de klachten van een persoon maar vind ik het ook zeer belangrijk om stil te staan rond de positieve kwaliteiten en sterktes van deze persoon. Wat loopt er naast de klachten wel goed, wat zijn bepaalde talenten van iemand,…? Ik ben ervan overtuigd dat elke persoon uniek is en zelf expert is van zijn/haar leven. Dit zorgt ervoor dat ik telkens probeer om mijn therapeutische begeleiding zoveel mogelijk aan te passen aan de cliënt. Samen kunnen we op zoek gaan naar wat voor jou werkt! Ik vind het ook belangrijk om binnen de therapiesessies een veilige ruimte te creeëren waarin alles gezegd kan worden en waarbij er geen oordelen worden geveld. 

Mijn tweede passie is het werken met honden. Het is mijn droom om binnenkort mijn twee passies te kunnen combineren en om, naast klassieke vormen van therapie, op zoek te gaan naar natuurlijke manieren om binnen een therapeutisch proces tot inzicht en verandering te komen. Hierbij worden mensen met mentale moeilijkheden therapeutisch begeleidt met behulp van honden. De hond is als het ware een extra tool en kan ingezet worden als spiegel van bepaalde emoties en gedrag, communicatiemiddel, rustgevende factor,… Dit zal enkel toegepast worden indien de cliënt hiervoor openstaat. 

Verder ben ik een heel leergierig persoon. Ik draag het moto: “leer niet om te werken maar werk om te leren” hoog in het vaandel. Deze gedrevenheid zorgt ervoor dat ik me continu bijschool rond specifieke onderwerpen. 

 

Opleiding

  • Master in de psychologie, afstudeerrichting klinische psychologie (2013-2019)
  • Dog Assisted Interaction: in opleiding (2020)

Werkervaring

  • Karus Campus Gent afdeling verslavingszorg voor jongeren en jongvolwassenen: stage klinische psychologie
  • Therapiepraktijk Ninove: Zelfstandig psycholoog voor (jong)volwassenen