Langestraat 48 B1, 9620 Zottegem - Fonteinbos 36, 9320 Aalst/Erembodegem

0498 11 64 51 info@krachtpunt.be

Roselien De Vuyst

Roselien De Vuyst
Kinder- en jongerenpsycholoog
Cliëntgericht psychotherapeut i.o.
Contextueel counselor

Favoriete citaat

"Wie durft te verdwalen, vindt nieuwe wegen."

Over mij?

Mijn naam is Roselien, ik ben psychotherapeut en contextueel counselor. Ik ben gespecialiseerd in het werken met kinderen, jongeren en hun gezin en daarbij ga ik vooral cliëntgericht te werk.

Steeds opnieuw ben ik verwonderd over de kracht die kinderen en jongeren bezitten. Samen met hen ga ik op zoek naar die krachten en drijfveren. Die gebruiken we als ankerpunten om moeilijkheden zoals angsten, verdriet of pijn een plek te geven en om te zetten in mogelijkheden. Met tieners doe ik dat op een talige manier, al gebruik ik ook veel creatieve methodieken. Met jongere kinderen zie ik vooral het spel als taal. De context en meer precies het netwerk van het kind/de jongere is hierbij onmisbaar. De ouders/voogd als essentiële partner, want als ouder ken je je kind het best.

Daarnaast heb ik ook een sterke affiniteit met ‘het zoeken’ dat ieder van ons kan ervaren en met emotionele moeilijkheden die ons overvallen of blokkeren. Dit staat voor mij los van een bepaalde leeftijd en kan je in eender welke levensfase erg doen wankelen. Rond deze thema’s werk ik ook met volwassenen. Dit kan gekoppeld zijn aan plotse veranderingen, verlieservaringen, burn-out,... Ik engageer me, om samen met jou, met ruimte en tijd voor wat er voor jou belangrijk is, van stilstaan terug op zoek te gaan naar groei. Tijdens dat proces geloof ik sterk in de kracht van het contact en vertrouwen.

Opleiding

  • Langdurige Opleiding tot experiëntiële kinder- en jongeren psychotherapeut - Focus On Emotion (FMS)  (2016-heden)
  • Contextuele hulpverlening, begeleiding en counseling - VZW Balans (2012-2014)
  • Licentiaat in de criminologische wetenschappen - Universiteit Gent (2003-2007)
  • Master in de klinische psychologie - Universiteit Gent (2007-2010)

Werkervaring

  • Forensische psychiatrie - Sint-Jan Baptist Zelzate (stage)

  • MPC Sint-Franciscus te Roosdaal ( als begeleider, contextbegeleider, zorgcoördinator, psychotherapeut) (2010-heden)