Musselystraat 3, 9620 Zottegem (Residentie De Post) - Square Jacques Geerinckx 3, 9300 Aalst

0498 11 64 51 info@krachtpunt.be

FAQ over coaching

Loopbaancoaching
Wat kan loopbaancoaching voor mij betekenen?

Via loopbaanbegeleiding kan je samen met een loopbaancoach aan de slag rond je talenten, interesses, werkwaarden, ambities, … kortom met dat wat je nodig hebt om je werk goed én met plezier te kunnen (blijven) doen. Vanuit een loopbaantraject kan je gezonde en uitdagende loopbaankeuzes maken: functies, taken of rollen die bij je passen en waar je je goed in voelt. Van daaruit kan je ook bewust kiezen om te werken aan punten waarin je nog wil groeien. Via een loopbaancoaching traject krijg je ook handvaten van hoe je vanuit dit inzicht concreet aan de slag kan gaan. Niet alleen voor mensen die van job willen veranderen. Je bouwt zelfkennis op rond waar je grenzen en uitdagingen liggen en hoe je hier best mee kan omgaan. Dus ook wie graag binnen zijn/haar eigen job of organisatie gerichter een loopbaan wil uitbouwen- maar niet goed weet hoe dit aan te pakken- kan bij een loopbaancoach terecht.

Wie kan loopbaancheques aanvragen?

Algemeen gesteld moet je op het ogenblik van je aanvraag aan deze 4 voorwaarden voldoen:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
  • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
  • Je werkte in de laatste 2 jaar minimum 1 jaar als werknemer of zelfstandige.
  • Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding.

Voor meer informatie en uitzonderingen: zie de website van de VDAB

Hoe bestel ik loopbaancheques?

Loopbaancheques kan je bestellen via de VDAB

Ik kom niet in aanmerking voor loopbaancheques. Kan ik dan wel loopbaancoaching volgen?

Ook zonder loopbaancheques kan je terecht bij Krachtpunt voor loopbaanbegeleiding. Er wordt dan het gewone tarief aangerekend zijnde 100 euro per sessie van 1.5u (incl. BTW).

Talentencoaching
Kunnen ook jongeren talentencoaching volgen?

In voorbereiding van een weloverwogen studie- of loopbaankeuze kunnen ook jongeren terecht bij Krachtpunt. Hiervoor werken we samen met The Future Generation.

Samen met jou gaan we op zoek naar jouw passie, talent, “goesting” en energie. Samen maken we jouw talentportfolio, een soort kompas dat je helpt bij het maken van belangrijke keuzes. Ga ik studeren ? En zo ja, wat ? Ga ik naar het buitenland ? Of naar de arbeidsmarkt ? … Het kiezen loopt zoveel makkelijker indien je een goed beeld hebt van wat er voor jou allemaal belangrijk is.