Langestraat 48 B1, 9620 Zottegem - Fonteinbos 36, 9320 Aalst/Erembodegem

0498 11 64 51 info@krachtpunt.be

Lichaamsgerichte psychotherapie

Therapie is heel wat meer dan praten alleen. Lichaamsgerichte therapie biedt heel wat mogelijkheden. Maar wat is lichaamsgerichte therapie net?

Lichaamsgerichte therapie vertrekt vanuit het idee dat je lichaam alle ervaringen en emoties opneemt en hierdoor wordt beïnvloed. Je lichaam is in staat heel wat te verwerken, te dragen of te genezen. Maar soms is het genoeg, en dan geeft je lichaam het signaal dat er iets fout loopt. Wanneer je niet luistert naar deze boodschappen kunnen blokkades vast komen te zitten die zich kunnen uiten in pijn, ziekte of emoties.

Lichaamsgerichte therapie leert je om opnieuw te luisteren naar wat je lichaam zegt.
Samen met de therapeut ga je op zoek naar de weggestoken boodschappen en de betekenis hiervan. Je leert communiceren met je lichaam en terug expressie geven aan wat in je leeft op een gezonde manier.

De lichaamsgerichte therapeut kijkt naast het emotioneel functioneren oa naar lichaamsspanning, lichaamstaal, houding en de manier van bewegen. Door middel van ademhaling, expressie, beweging of aanraking kom jet terug meer in contact met jezelf en je proces. Het lichaamsgerichte werk wordt vaak ondersteund door gesprekstherapie.

Bij Krachtpunt kan je terecht voor een individueel traject maar ook voor een groepstraject.

Voor meer informatie over ons groepstraject bekijk je best onze agenda of mail ons